>

wtorek, 19 lutego 2013

Paszteciki bez tłuszczu [D]





  • 150 g twarogu (półtłusty)
  • jajko
  • szklanka mąki (otręby jak ktoś woli)
  • sól
  • pieprz 
  • majeranek
  • łyżeczka proszku

  • 15 dkg pieczarek
  • cebula
  • czosnek
  • pieprz ziołowy 
  • jajko 

Ze składników zagniatamy ciasto i cienko rozwałkowujemy.
Pieczarki ucieramy na dużych oczkach przesmażamy z cebulką doprawiamy i jak ostygnie dajemy białko z drugiego jajka. Jeśli masa jest dość rzadka można dodać łyżkę otrębów lub manny.
Z ciasta dużym kubkiem wycinamy kółka, na środku układamy łyżeczką farsz zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem.
Na koniec smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wsadzany do nagrzanego na 170 stopni piekarnika. Wysadzamy jak się ładnie zarumienią...jakieś 20- 25 min.


1 komentarz :

Jak już jesteś nie bądź leń, rzuć pod postem choć swój cień. :)