>

piątek, 1 lutego 2013

Szarloteczki czyli z jabłkami na szybko.


  • jajko
  • łyżeczka drożdży
  • słodziwo do smaku
  • zapach lub cynamon
  • 3/4 szklanki mleka
  •  4 łyżki mąki
  • 2 jabłka
  • łyżka oleju
Robimy ciasto jak na naleśniki. ale  z deka gęściejsze...odstawiamy aby się ruszyło. Wlewamy olej...lepiej się będą obracać.
Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do ciasta mieszamy i smażymy na patelce bez tłuszczu.
Pierwsza strona pod przykryciem, obracamy i już bez....
Świetne z cynamonem...jednak z zapachem cytrynowym zdecydowanie mi lepiej smakowały.


1 komentarz :

  1. Bardzo dobre.Robiłam i z drożdżami,i na proszku do pieczenia.:))

    OdpowiedzUsuń

Jak już jesteś nie bądź leń, rzuć pod postem choć swój cień. :)