>

czwartek, 11 lutego 2016

Makaron z patelni warzywa i dodatki.





Gdybym miała napisać za co lubię makaron,
to pierwsze co mi przychodzi na myśl....moc możliwości i szybkość przygotowania.
A  jak jeszcze w lodówce jest jakiś makaron to już w ogóle bajka.


200 g grubego makaronu ugotowanego al dente
łyżka masła
kilka pomidorków koktajlowych
cebula
0,5 cukinii
kawałek kiełbasy
2 liście jarmużu 
łyżeczka pieprzu ziołowego
łyżeczka majeranku
szczypta pieprzu cayenne
szczypta imbiru
sól do smaku





Na maśle podsmażamy cukinię z cebulą. 
Gdy lekko zmiękną dodajemy plasterki wędliny, 
pokrojone pomidorki i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Na taką patelnię wrzucamy makaron i poszarpane liście jarmużu.
Jeśli ktoś nie ma lub nie lubi, może dać zwykłą pekińską.
Przykrywamy na chwilę aby się z minutę razem poddusiło i gotowe.
Jeśli gotujemy makaron to całość trwa tyle co jego ugotowanie.




Szybko, prosto i smacznie.
A do tego najlepiej smakuje z patelni, a więc i na zmywaniu się zaoszczędzi. :)



1 komentarz :

  1. Eluniu ja bardzo lubię wszystko to z czym połączyłaś makaron:)
    świetny przepis na szybkie danie
    buziaki

    OdpowiedzUsuń

Jak już jesteś nie bądź leń, rzuć pod postem choć swój cień. :)