Roladki z fetą, orzechami i pietruszką w sosie, czyli sposób na szybki obiad.


Szybki obiad



Choć jesień nam pięknie króluje,
trzeba pamiętać o naszej odporności,
a nic jej tak nie wspomaga jak naturalna witamina C.
Pewnie, łatwiej sięgnąć po tabletkę,
tylko po co i jakim kosztem?
Czy zdajemy sobie sprawę, że zażywając 
niby dla własnego dobra specyfika, tak naprawdę
aplikujemy sobie masę chemii.
Chemii, która wcześniej lub później odbije się na naszym zdrowiu.
A przecież wystarczy sięgnąć po natkę pietruszki,
paprykę, dziką różę i kilka innych znanych i dostępnych.


2 duże piersi kurczaka
4 słupki fety
0,5 szklanki natki pietruszki
0,5 szklanki grubo siekanych orzechów włoskich
czarny pieprz
łyżka masła


Sos:
Przepis TU----->  Sos





To sos w którym się zakochałam,
proste, a zarazem subtelnie dobrane składniki,
pozwalają nam cieszyć się niepowtarzalnym smakiem.🙄
Różne dodatki, sprawią że za każdym razem uzyskamy
znakomity posiłek. 
Mięso przecinamy na dwa cieńsze kotlety
i lekko rozbijamy.
Oprószamy pieprzem, posypujemy orzechami
i natką pietruszki, układamy fetę.





Składamy do środka krótsze boki, a następnie rolujemy.
Układamy łączeniem do spodu.
Jeśli czas nas nie nagli, można włożyć do lodówki
na około 30 minut aby się zależały.
Jeśli chcemy już, obsmażamy na maśle, gdy się zrumienią,
przekładamy do gorącego sosu i zostawiamy
na około 10 minut.
Można podać z ryżem, ziemniakami czy makaronem,
mnie jednak najbardziej smakuje samo.🙄



Komentarze

  1. Takie roladki to coś dla mnie :) Bardzo apetycznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno świetnie smakują :) Zawsze nadziewane jedzonko robi wrażenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo chętnie zjadła bym Twoje roladki ❤

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna propozycja, a do tego niezbyt trudna do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Jak już jesteś nie bądź leń, rzuć pod postem choć swój cień. :)